| Autor |
Aktualna sytuacja klanu. WAŻNE! |
Dami
Super Administrator

Data rejestracji: 11.03.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 01:49 |
|
|
Witajcie,
chciałbym wam przedstawić sytuację w jakiej się znaleźliśmy. Jak wiemy nie jest ona sprzyjająca. Z osób z przywilejami radnych: Hazis, BD, Max, Brzyś, Nihi, Ivo i ja zostali tylko: Brzyś i ja.
Ostatnio odeszli od nas: Max, Remaster, Syrtisa, Vesan, Mumin (jeśli kogoś pominąłem - przepraszam)
Za długo starałem się, żeby pilnować porządku w tym klanie, żeby teraz poddać się i np. odejść z klanu i zostawić was w martwym punkcie. Mogłoby to przynieść pewne pozytywy ale na pewno zagroziła by opcja całkowitego usunięcia klanu - czego szczerze nie chcę. Nasz klan ma już ponad pół roku, jesteśmy najlepszym polskim klanem w tej grze, nasza strona jest w fansite - motywuje mnie to do działa i odbudowania klanu. Bardzo chciałbym abyście mi pomogli w podjęciu bardzo ważnych decyzji.
Zadajmy sobie pytania - dlaczego atmosfera w klanie jest bee i co za tym idzie, dlaczego niektóry od nas odchodzą?
-ogólnie mają na to wpływ drobne impulsy - komuś coś się nie spodoba, pokłóci się - i od razu 'resign' Ciężko zapanować nad taką grupą osób - taką różnorodnością charakterów. Powinniśmy wszystkich szanować, tolerować ich zdanie, choć może jest negatywne wobec nas. Ale zauważcie, czy jeśli pokłócimy się w rodzinie i/lub atmosfera w niej jest niesprzyjająca, opuszczamy naszą familię? Nie! Więc pomyślmy o klanie jak o rodzinie - oczywiście wirtualnej. Traktujmy grę z dystansem ale to nie znaczy, że mamy wszystko i wszystkich olewać.
Co mamy zrobić aby było lepiej?
-no właśnie, tu czekam na waszą inwencję. Powiedzcie także co wam przeszkadza i co mamy zrobić aby to zmienić - jeśli w ogóle jesteśmy w stanie.
Mój pomysł jest następujący: chcę urządzić wybory, odświeżyć całkowicie klan, dodać mu nowego ducha. Zacząć od początku, ale nie psując całego klanu. Startujemy od 0 - czyli nie ma radnych, mnie i Brzysia. Zgłaszamy kandydatury - pomijając radnych. Jeśli pomysł przejdzie stworzę temat w którym będziemy mogli głosować.
Chciałbym abyśmy wybrali 3 nowych radnych - ale głos oddajemy jako grupę a nie pojedynczą osobę, ponieważ uważam, że Rada powinna być jak najbardziej zorganizowana.
Od razu proszę o powrót osób, które odeszły - zaczynamy od nowa, zapominamy co było.
Szczerze mówiąc bardzo wam się dziwię dlaczego odchodzicie - trudna sytuacja w klanie to okazja, żeby się wykazać, pomóc, polepszyć atmosferę a nie wybrać najłatwiejsze wyjście. Osobiście sam miałem odchodzić, ale wybrałem trudniejszą drogę, która mam nadzieję przyniesie mi więcej satysfakcji.
Pozdrawiam,
Dami
 |
|
| Autor |
RE: Aktualna sytuacja klanu. WAŻNE! |
Brzys
Użytkownik

Miejscowość: Piła
Data rejestracji: 25.06.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 02:13 |
|
|
Masz moje pełne poparcie ^^

Vista jest lepsza od XP  |
|
| Autor |
Kacper
Użytkownik
Miejscowość: Dungannon
Data rejestracji: 30.12.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 02:24 |
|
|
osobiscie popieram w 99.99999%
wydaje mi sie ze tak, jest sporo pracy , by sytuacja w klanie sie polepszyla,
piszesz zeby traktowac i szanowac kazdego jak rodzine (wirtualna) niewazne jakie jest jego zdanie... mmm tu bedzie troche trudniej, jesli osoba nietraktuje cie tak samo i olewa, oczekujac pomocy i niepomagajac 'back' nieuwazasz?
impulsywni gracze powinni zazyc apap, a o wszystkim tak nagle zapomniec sie nieda bynajmniej dla mnie, Peace.
wiesz ze wisi mi to, tak jak wisi mi moj wisior  |
|
| Autor |
pizama
Użytkownik
Miejscowość: Opole
Data rejestracji: 14.06.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 02:37 |
|
|
Dami na wstępie chciałem powiedzieć że trochę pozazdrościłem Ci umiejętności kaznodziejstwa ) bo pięęęknie to napisałeś ^^
cały projekt popieram oczywiście,trzeba nam fresshhh`aaa 
teraz wielkie prośby do tych którzy nas opóścili aby dali nam i sobie drugą szanse, stwórzmy znowu "coś" czym byliśmy kawałek czasu, walczmy o rodzinę a nie rezygnujmy z niej 
Pozdro 600
we are providing education,
to bring Marijuana legalization 
Edytowane przez pizama dnia 30-12-2009 02:38 |
|
| Autor |
Kubas
Użytkownik

Miejscowość: Kołobrzeg
Data rejestracji: 16.07.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 10:04 |
|
|
Ja poki co gram w Alsius,a to dlatego ze tam gra moj kuzyn i kumpel z klasy.Jak chcecie wywalcie mnie za to z klanu,jak uwazacie ze to zdrada .Wiem ze napewno niedlugo wroce tak czy siak do Syrtis 
Moj nick w alsius jak cos to Rex From Hell.
Co do tego pomyslu Damiego nikt nie bedzie mial chyba zastrzezen 
aha Na forum bede prawie zawsze aktywny 
Edytowane przez Kubas dnia 30-12-2009 10:05 |
|
| Autor |
Iwosz
Użytkownik

Miejscowość: Bielsko
Data rejestracji: 15.03.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 10:24 |
|
|
Pomysł bardzo dobry. Ale ja zwątpiłem w instancje ~Rada~.
Uważam, że wszyscy powinni być równi. żadnych rad, żadnych zastępców... tylko zaufane osoby z możliwością odrzucania, nowi z ROOKIE, i albo pare osob mogloby przyjmowac, albo caly klan. Ale może poczekajmy na wypowiedzi klanowiczów.
Italia ^^ |
|
| Autor |
Brzys
Użytkownik

Miejscowość: Piła
Data rejestracji: 25.06.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 10:27 |
|
|
IVO!! Napisałeś dokładnie to samo co ja na temat rang... PlAgIaT!1!1! xD

Vista jest lepsza od XP  |
|
| Autor |
Maximus
Moderator

Miejscowość: Gostynin
Data rejestracji: 29.06.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 11:06 |
|
|
|
heh.. pod wpływem impulsu, zbey mu sie to raz czy dwa zdarzylo, to byłbym szczęsliwy. |
|
| Autor |
Maximus
Moderator

| Dodane dnia 30-12-2009 11:09 |
|
|
A ja drugi raz nie mam zmaiaru sie starac, robic wszystkiego za Brzysia, zeby potem wyjsc na idiote po raz drugi..
|
|
| Autor |
Dami
Super Administrator

| Dodane dnia 30-12-2009 12:23 |
|
|
|
jesli osoba nietraktuje cie tak samo i olewa, oczekujac pomocy i niepomagajac 'back' nieuwazasz? -ta druga osoba zawiniła - bo ona tak samo jak Ty musi szanować innych.
a o wszystkim tak nagle zapomniec sie nieda bynajmniej dla mnie -racja, zapomnieć jest ciężko, ale po chociaż nie brać przeszłości tak bardzo pod uwagę.
Jak chcecie wywalcie mnie za to z klanu,jak uwazacie ze to zdrada -są osoby, których jeszcze dłużej nie ma w klanie a ich nie expelowaliśmy. Jednakże czekamy na Twój szybki powrót 
żadnych rad, żadnych zastępców -nie Ivo, byłby totalny chaos. Bez osoby, która budzi choć odrobinę respectu nikt nie przejmował by się zasadami klanu czy nawet kulturą wobec innych.
A ja drugi raz nie mam zmaiaru sie starac, robic wszystkiego za Brzysia, zeby potem wyjsc na idiote po raz drugi.. -Zaczynamy od zera, nie chcesz? nie będziesz w radzie. Koniec, fajrant! Ani razu nie wyszedłeś na idiotę.
 |
|
| Autor |
Maximus
Moderator

| Dodane dnia 30-12-2009 12:45 |
|
|
|
co do szacunku... Brzys nie sznował praktycznie nikogo, teksty typu 'walisz mnie' zaczeły mnie nudzic, nikogo nie sznaowal, a wymagał szacunku do siebie, dziwne. |
|
| Autor |
Maximus
Moderator

| Dodane dnia 30-12-2009 12:47 |
|
|
Dami, móiłem, ja nigdy nie byłem radnym..  |
|
| Autor |
Iwosz
Użytkownik

| Dodane dnia 30-12-2009 12:57 |
|
|
dami wg mnie to wlasnie rada jest najwiekszym bledem tego klanu.
wg mnie powinna miec jedna osoba dostep do foundera i tyle. i wsyzscy powinni byc rowni. zadnych rad itd...
Italia ^^
Edytowane przez Iwosz dnia 30-12-2009 13:00 |
|
| Autor |
Dami
Super Administrator

| Dodane dnia 30-12-2009 13:20 |
|
|
|
Dami, móiłem, ja nigdy nie byłem radnym -więc nic nie musiałeś robić. Bardzo dziękujemy Ci za pomoc, ale nie mów że byłeś ciągle wykorzystywany bo robiłeś to z własnej woli - co niezmiernie doceniam.
wg mnie powinna miec jedna osoba dostep do foundera i tyle -chcesz być tą osobą? Ja bym sobie nie poradził.
 |
|
| Autor |
Iwosz
Użytkownik

| Dodane dnia 30-12-2009 13:25 |
|
|
dami ja juz nie czuje się klanowiczem...
to jest klan-nie-klan
Italia ^^
Edytowane przez Iwosz dnia 30-12-2009 13:25 |
|
| Autor |
Dami
Super Administrator

| Dodane dnia 30-12-2009 13:28 |
|
|
Dlatego chcemy go odbudować.
 |
|
| Autor |
Kacper
Użytkownik
Miejscowość: Dungannon
Data rejestracji: 30.12.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 13:44 |
|
|
Dami, wydaje mi sie ze potrafie sobie z tym poradzic, a Ty Max masz fajny avatar  
wiesz ze wisi mi to, tak jak wisi mi moj wisior  |
|
| Autor |
Maximus
Moderator

| Dodane dnia 30-12-2009 14:07 |
|
|
Robilem, bo wiedzialem ze nikt inny tego nie zrobi. Wiem mi tez sie podoba, jest zajbeisty, no nie?  |
|
| Autor |
Felippe44444
Użytkownik

Miejscowość: Kędzierzyn Koźle
Data rejestracji: 04.04.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 15:28 |
|
|
Dobra, popieram cala wypowiedz Damiego zeby zaczac od 0 a pomysl Iwosza to jest...... dziwny bo jak moze byc 1 osoba panujaca nad wszystkim to jest imposible, proponuje zeby zostal PK jako szef i tzw. Radni maja dostep do niego i do wszystkich bankow bez wyjatkow. Powinno byc ich od 8 do 12 bo wiecej nie potrzeba, Ci Radni maja mozliwosc usuwania i przyjmowania do klanu gdyz PK ma te obie funkcje i zmiana rang. Co do rang proponuje nie pisac po angielsku bo my jestesmy polakami wiez od 1-25 poczatkujacy a potem bez rangi a Radni beda mieli range Radny lub jakas inna ale bez rangi Rookie jest dziwna poprostu.
To tyle co sadze o zminach.
|
|
| Autor |
Pastor
Użytkownik

Miejscowość: Poznan
Data rejestracji: 02.07.09 |
| Dodane dnia 30-12-2009 15:30 |
|
|
NO super 
Dami Popieram twój pomysł. Trzeba odnowić nasz klan. Nowe wybory itp.
|
|